Mersin'deki otobüs kazasını YPS üstlendi: Kaza değil, biz vurduk!

Mersin'deki otobüs kazasını YPS üstlendi: Kaza değil, biz vurduk!

 PKK’ye bağlı YPS adlı grup, 4'ü asker 6 kişinin yaşamını yitirdiği Mersin Mut'ta askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi olayının kaza olmadığını, kendileri tarafından “özel bir teknikle” vurulduğunu ileri sürdü.

Mersin'in Mut ilçesinde 27 Temmuz’da askerleri taşıyan otobüs, şarampole yuvarlandı. Olayda 4’ü asker, 2’si otobüs şoförü 6 kişi yaşamını yitirdi, 10'u ağır 26 asker de yaralandı.

PKK’ye bağlı Yekineyen Parastina Sivil (YPS) adlı grup, olayın kaza olmadığını ve aracın kendileri tarafından “uzun bir takibin ardından özel bir teknikle” vurulduğunu iddia etti.

Olayda 6 kişinin öldüğü ve 15 ağır olmak üzere 30’dan fazla kişinin yaralandığı bilgisine yer verilen açıklamada, “ Türk devletinin yetkilileri ve resmi ağzı Hulusi Akar bile çok iyi muayeneden geçen otobüsün freninin boşaldığı açıklamasında bulunarak, askeri dehasını konuşturdu” ifadelerine yer verildi.

Akar “frende problem oldu” demişti

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, olay yerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamda, "İlk aldığımız bilgilere göre, araçta teknik arıza meydana geldi, frende problem oldu, frende bir boşalma söz konusu oldu" demişti.

Hulusi Akar, olay hakkında şu açıklamada bulunmuştu:

"İlk aldığımız bilgilere göre, kazaya karışan otobüsün şoförünün gerçekten soğukkanlı şekilde elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Bu bilgiler daha sonra alınan ifadelerle teyit edilecek. Aldığımız bilgiler çerçevesinde, şoförün frende bir problem olduğu konusunda otobüsü uyardığını, herkesin dikkatli olması, tutunması gerektiğini, sağ tarafın uçurum olduğunu, sol tarafın daha müsait olduğunu, karşı yöne geçmesi gerektiğini, karşı yönden gelen bir araç olduğunu, araca çarpmamak için manevra yaptığını, öndeki araca çarparak durmak konusunda bazı tavsiyeler alındığını fakat bunların da tehlikeli olduğunu düşünerek aracı yatırmanın en doğru yol olduğunu, hatta bir rivayete göre şoförün, ikinci şoförün veya muavinin telefonla bazılarını arayıp bu konuyu konuştuklarına, tavsiye aldıklarına dair de bilgiler var. Bu çerçevede elinden gelen gayreti göstermesine rağmen maalesef sonunda bu elim kaza meydana gelmiş bulunuyor."(Kaynak:Rudaw)