Mesrur Barzani Bağdat’ta Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Bağdat ziyareti kapsamında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi.

Mesrur Barzani Bağdat’ta Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Hükümeti'nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Irak'taki durum ve Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların anayasa temelinde çözülmesi konusu ele alındı.

Barzani ve Sudani görüşmede, sorunların Irak’taki tüm kesimlerin çıkarları temelinde çözümü için yapıcı diyaloğun sürdürülmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Öte yandan hükümet, Başbakan Mesrur Barzani’nin bugünkü Bağdat temaslarında Kürdistan Bölgesi kamu çalışanları ile güvenlik güçlerinin maaşları, petrol ihracatının yeniden başlatılması meselesi, çiftçilere ait buğdayın pazarlanması ve daha birçok konunun masaya yatırılacağını bildirdi.

Kürdistan Bölgesi'nin Irak ile tüm sorunları anayasa temelinde çözme konusunda ciddi ve samimi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığındaki kabinenin ilk gününden beri Kürdistan Bölgesi'nin haklarının korunması konusunda yapıcı diyaloğa hazır olduğu kaydedildi.  

Başbakan Mesrur Barzani Bağdat’a ilk olarak Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci ile görüşmüştü. 

Görüşmenin ardından basına konuşan Başbakan Barzani, Erbil-Bağdat arasında devam eden sorunları ele almak adına Başbakan Sudani ve Iraklı yetkililerle bir araya geleceklerini de aktarmıştı. Başbakan Barzani, ziyaretin ikili ilişkileri daha da güçlendirmeyi amaçladığını da eklemişti.