Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını çökertme girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti hedef alan tüm çabaların çöktüğünü söyledi.

Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını çökertme girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı

Başbakan Mesrur Barzani, başkent Erbil’deki 150 Metre yolunun açılış töreninde konuştu.

150 Metre yolunun temelinin önceki hükümet döneminde atıldığını ancak ekonomik sorunlar nedeniyle tamamlanamadığını kaydeden Başbakan, başında bulunduğu hükümetin işbaşına gelmesinin ardından söz konusu projeye önem verdiklerini ve tamamlanması için çalıştıklarını belirtti.

Açılışı yapılan yolun Erbillilerin yanı sıra diğer il ve ilçelerden Erbil’e gelenler için de kolaylık sağlayacağını bildiren Başbakan, reform adımları ve hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

Reformların uygulanmaması için hükümetin önünü kesme çabalarının yaşandığını kaydeden Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nden hoşnut olmayanların, Kürdistan Bölgesi’nin istikrarını çökertme girişiminde bulunduğunu söyledi.

Halkın Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne güvenini yok etme girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildiren Başbakan, hiçbir krizin kendilerini Kürdistan Bölgesi’nin inşası ve gelişimine hizmet etmekten alıkoyamadığını ifade etti.

Söz konusu yol projesinin yerli firmalar tarafından tamamlandığını ve bunun önemli olduğunun altını çizen Başbakan, geçtiğimiz günlerde Erbil’e yönelik terör saldırısıyla ilgili çok ciddi bir soruşturma yürütüldüğünü ve önemli sonuçlara ulaşıldığını belirtti.

Olayın ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ile görüştüğünü hatırlatan Başbakan, saldırıyla ilgili soruştumanın devam ettiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda mutasyonlu virüse karşı dikkat çeken Başbakan, Kovid-19’la mücadele çerçevesinde alınan tedbirlere uyulması çağrısını yineledi.