Meteorolojiden bazı iller için aşırı sıcak uyarısı

Basra’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girecek olan Türkiye’de Maraş, Adana, Urfa ve Batman için uyarı geldi.

Meteorolojiden bazı iller için aşırı sıcak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Pazar gününden itibaren Türkiye’nin yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceğini ve yer yer bazı illerde sıcaklığın 45 dereceyi bulacağı belirtildi.

Meteoroloji iç anadolu, Akdeniz ve bazı Kürt illerinde aşırı sıcakların etkili olacağı belirtilerek, özellikle Maraş, Adana, Urfa ve Batman’da ikamet edenlerin için ''Öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları'' uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Halen ülkemizin doğu ve güneydoğu kesimlerindeki sıcak hava dalgasının 13.08.2023 Pazar gününden itibaren etkisini arttırarak, diğer bölgelerimizde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor" ifadelerine yer verildi.