Mustafa Sarıgül’den Kılıçdaroğlu’na destek

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ü parti genel merkezinde ziyaret etti.

Mustafa Sarıgül’den Kılıçdaroğlu’na destek

Ziyaret sonrası ortak açıklama yapıldı.

Sarıgül, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na destek vereceklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin inşallah sayın 13 Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlamaktan mutluluk duydum" ifadelerini kullandı.  Sarıgü, "İnanıyorum ki Türkiye’mizi demokratik parlamenter sisteme geçirecek olan en doğru aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. İnanıyorum ki Türkiye’mizi raylarına oturtacak aday Sayın Kılıçdaroğlu’dur. İnşallah 13’üncü Cumhurbaşkanımızın yolunuz açık olsun, Allah’ım her zaman sizi korusun" dedi.

“Güzel bir görüşme olduğunu" kaydeden Kılıçdaroğlu ise; “Türkiye'nin sorunlarını, deprem bölgesinde olan sorunları kendisiyle ve arkadaşlarıyla görüştük. Güzel bir görüşme oldu. Önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye'nin değişime ihtiyacı var. Türkiye'nin bir bahar havasına ihtiyacı var. Bu bahar havasını yakalamak zorundayız. Halil İbrahim Sofrasını büyütmek zorundayız. Türkiye'de hayatın her alanında insanlar büyük bir endişe duyuyor. Bu endişeyi ortadan kaldırmamız lazım. Bunun yolu beraber olmak. Birlikte olmamız lazım. Türkiye'yi yeniden inşa etmemiz, demokrasiyi getirmemiz lazım. Kadın erkek eşitliğini sağlamamız gerek” diye konuştu.