Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi ifade özgürlüğünü koruma konusunda kararlıdır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, başkent Erbil’e gelen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi ifade özgürlüğünü koruma konusunda kararlıdır

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, BM heyetinin heyetin Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne ziyaretinin amacı ele alındığı görüşmede, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde insan hakları ve özgürlükler, sivil toplum kuruluşlarının çalışma ortamı ve faaliyetleri ile basın özgürlüğü konuları da ele alındı.

Ziyaretin amacı hakkında bilgi veren BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde sivil toplum kuruluşların çalışmaları, insan hakları ve özgürlüklere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Neçirvan Barzani ise Kürdistan Bölgesi'nin demokrasi, insan hakları, özgürlükler, ifade özgürlüğü, eşitlik ve adaleti koruma ve geliştirme konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin bir geçiş süreci içinde bulunduğunu belirten Barzani, bu bağlamda BM’nin ilgili kuruluşlarına destek ve yardım çağrısında bulundu.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlığı