PDK Grup Sözcüsü: PKK'nin saldırı amacı, Kürdistan Bölgesini zayıflatmaktır

Kürdistan Parlamentosu’ndaki KDP Grubu’nun Sözcüsü Peşewa Hewremani, “PKK tarafından Kürdistan petrol boru hattına yönelik saldırı, Kürdistan halkına karşıtlıktır” dedi.

PDK Grup Sözcüsü: PKK'nin saldırı amacı, Kürdistan Bölgesini zayıflatmaktır

PKK tarafından Kürdistan petrol boru hattına yönelik saldırıya tepkiler devam ediyor.

K24'dün haber bültenine katılan Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) parlamento grubunun sözcüsü Peşewa Hewremani, PKK’nin Kürdistan petrol boru hattına yönelik saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Petrol boru hattnın Kürdistan Bölgesi halkının en önemli gelir kaynağı olduğunu belirten Peşewa Hewremani, “Saldırıdan kim zararlı çıktı? Kürdistan halkı zarar gördü. Kim yararlı çıktı? PKK’nin de bu saldırıyla bir çıkar elde etmediğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin eline güçlü bir koz verdi Avrupa’ya karşı” ifadelerini kullandı

“PKK şimdiye kadar Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğü için Türkiye’de tek bir gösteri bile düzenlemedi” diyen KDP Grubu Sözcüsü, “HDP, Türkiye parlamentosunda 80’den fazla sandalye elde etti. Hükümete katılması için talepler vardı ancak PKK bunu engelledi. Rojava’da Minbic savaşında binlerce Kürt gencinin yaşamını yitirmesine sebep oldu ve en sonunda Minbic’i Esad rejimine teslim etti” şeklinde konuştu.

Hewramani, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin gelir kaynaklarına yönelmesinin nedeninin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ni zayıflatmak olduğunu sözlerine ekledi.

PKK’nin silahlı kanadı HPG’den yapılan açıklamada, 28 Ekim günü saat 13.00 sıralarında Mardin’de petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırısının düzenlendiği ve boru hattının imha edildiği belirtilmişti.

Kürtler söz konusu saldırıya tepki gösterirken, Kürdistan Bölgesi Hükümeti “PKK bu tür terör saldırılarından vazgeçmelidir” açıklamasında bulunmuştu.

PKK, geçtiğimiz yıllarda da Kürdistan Bölgesi’nin petrol boru hattına yönelik sabotaj saldırılarında bulunmuştu