Peşmerge Bakanlığı açıkladı: “Medya ve Ulusal Farkındalık Ağı” kuruluyor

Peşmerge Bakanlığına bağlı tüm birlikler ve cephelerden haber, açıklama ve bilgilerin tek elden yayımlanması amacı ile bakanlık bünyesinde “Medya ve Ulusal Farkındalık Ağı” kurulacağı öğrenildi.

Peşmerge Bakanlığı açıkladı: “Medya ve Ulusal Farkındalık Ağı” kuruluyor

Peşmerge Bakanı Şorış İsmail, Peşmerge Bakanlığı’nı ziyaret eden Kürdistan Bölgesi Hükumet Sözcüsü ve Medya Bilgilerndirme Ofisi Başkanı Cutyar Adil ile bir araya geldi.

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin’in de hazır bulunduğu görüşmede, güvenlik ve medya konuları ile çatışma veya savaş esnasında haber, yayın ve açıklamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.   

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Bakanlığı Medya ve Ulusal Farkındalık Genel Müdürü Tuğgeneral Osman Muhammed Mustafa, “Medya ve Ulusal Farkındalık Ağı” projesinin bakanlık bünyesinde gerçekleştirilen reform çalışmalarının önemli ve stratejik bir parçası olduğunu söyledi.

Mustafa, Peşmerge Bakanlığına bağlı tüm tugay ve birliklerden, yine cephelerden gelen haberler, açıklama ve bilgilerin tek elden medya ile paylaşılacağını belirtti.  

Savaş cephesinden yapılan yayınların güvenlik güçlerin, ve ulusal güvenliği  etkileyen sonuçlara yol açtığını vurgulayan Mustafa, Peşmerge Bakanı İsmail’in bu nedenle basın kurumlarının çatışma ve savaş anında cephelere gitmesini yasakladığını anımsattı.