Peşmerge Bakanlığı’ndan PKK’ye: Bu tür eylemlerle bir amaca ulaşamazsınız

Peşmerge Bakanlığı, Zaho’nun Derkar nahiyesinde bir Peşmerge’nin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bu tür saldırılardan halkımızın düşmanları kazançlı çıkacaktır” denildi.

Peşmerge Bakanlığı’ndan PKK’ye: Bu tür eylemlerle bir amaca ulaşamazsınız

Irak sınır Muhafızları ile Peşmerge Güçleri’nin Zaho ilçesine bağlı Derkar kasabası kırsalındaki stratejik bölgelere gittiği sırada açlan ateş sonucu bir Perşmerge’nin şehit düştü.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde arzu edilmeyen olayların devamında bugün sabah 07: 30 sıralarında bir kez daha Derkar kasabası Şeraniş köyü mıntıkasında Razwan Muhammed Ali adında bir Peşmerge şehit düştü. Geçtiğimiz 3 gün içerisinde arzu edilmeyen ikinci bir olay daha aynı mevkide yaşandı. Peşmerge Bakanlığı olarak halkamızın düşmanlarını kazançlı çıkaracak bu tür eylemleri kınıyor ve mahkûm ediyoruz” denildi.

Peşmerge Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’nin sınırlarının korunması ve söz konusu ihlallerin durdurulması için koalisyon güçleri ile Irak hükümetinin Peşmerge ile omuz omuza üzerlerine düşen etkin rollerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Bakanlık PKK’ye de mesaj göndererek, “PKK şunu iyi anlamalıdır, bu tür eylemleri ile bir amaca ulaşamazlar, bu durumda sadece halkımız büyük bedeller öder. Peşmerge, Kürdistan halkının, hükümet ve parlamento ve kurumlarının kazanımlarının korunması konusunda üzerine düşen büyük sorumluluğun bilincinde hareket etmeye devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Şehit düşen Peşmerge’nin ailesine baş sağlığı, yaralanan Peşmerge’ye de acil şifalar diliyoruz. Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğinin korunması Peşmerge Bakanlığı’nın öncelikli görevidir. Bu nedenle hiçbir güç ve tarafın sınırlarını tehlikeye atmasına müsaade etmeyecektir. Bu temelde bütün demokratik ve dost ülkelere şunu açıklamayı görevi biliyor; Peşmerge Güçleri’nin görevi barışı ve özgürlüğü korumak ve IŞİD teröristleri ile mücadele etmektir, istenmeyen bir savaşı değil.”

Ne olmuştu

Bugün sabah saatlerinde Zaho ilçesine bağlı Derkar kasabası kırsalında açılan ateş sonucu bir Perşmerge şehit düşmüştü.

Rudaw’a konuşan Derkar Kasabası Müdürü Edip Cafer, saldırının PKK'liler tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı.

Şehit Peşmerge Rezwan Muhammed, Zaho’da toprağa verildi.

5 Haziran günü de Amedi ilçesi Metina Dağı bölgesinde Peşmerge Güçlerinin konvoyu PKK’lilerin pususuna düşmüş, 5 Peşmerge şehit düşmüş, 7 Peşmerge de yaralanmıştı.