Pompeo'dan Mesrur Barzani'ye: Sorunların diyalogla çözümünü destekliyoruz

Pompeo'dan Mesrur Barzani'ye: Sorunların diyalogla çözümünü destekliyoruz

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Mike Pompeo bugün Mesrur Barzani’yi telefonla aradı.

Pompeo, görüşmede Barzani’ye Kürdistan Bölgesi’nin yeni kabinesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, başta reforma yönelik girişimleri olmak üzere çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

Mesrur Barzani’yi yeni görevinde dolayı birkez daha kutlayan Pompeo, Kürdistan Bölgesi’nin yeni kabinesinin çalışmalarında başarı diledi.

Washington ile Erbil arasındaki dostane ilişkiye dikkat çeken Mike Pompeo, ülkesinin başta ekonomide reform olmak üzere Kürdistan’ın yeni kabinesinin çalışmalarını desteklediğini vurguladı.

Pompeo ayrıca, Kürdistan Bölgesi heyetinin bir süre önce Bağdat’ı ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirterek, ülkesinin Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların diyalogla çözümünü desteklediğini kaydetti.

Mesrur Barzani de, Mike Pompeo’ya teşekkürlerini sunarak, Bağdat ile sorunların çözümünün iki tarafın da haklarının gözönüne alarak yapılması gerektiğini belirtti.

Başbakan Barzani ile Dışişleri Bakanı Pompeo’nun görüşmesinin bir bölümünde ise Peşmerge Güçleri’ne yardımın sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.