Qazî Muhammed'in oğlundan referanduma destek çağrısı

Qazî Muhammed'in oğlundan referanduma destek çağrısı

Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin kurucusu Qazî Muhammed'in oğlu Ali Qazî, tüm siyasi partilere seslenerek, “25 Eylül’de sandığa gidip, Kürdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü için ‘Evet’ oyunu kullanın” dedi.

Ali Qazî, bugün başkent Erbil’de referanduma destek için basın toplantısı düzenledi.

“Bugün Kürtlerin birlikte ve tek ses olmaya ihtiyacı var”

Ali Qazi, burada yaptığı açıklamada, “Tüm siyasi partiler ve Kürdistan halkı, 25 Eylül’de sandığa gidip bağımsızlık ve özgürlük için ‘Evet’ oyunu kullanmalı” diye konuştu.

Kürdistan’ın geçmişe oranla tarihi ve hassas bir süreçten geçtiğini dile getiren Ali Qazî, “Bugün Kürtlerin birlikte ve tek ses olmaya ihtiyacı var” diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“Peşmerge Güçleri, global terörist IŞİD’e karşı savaşarak dünyadaki tüm insanların hak ve özgürlüğünün savunucusu haline geldi. Bu durum Kürdistan’ı uluslararası topluluklarda defacto konumuna getirdi. Bölgede de hızlı bir değişime gidiliyor.

"Kürt ulusunun öncelikli amacı bağımsızlık olmalıdır"

Kürt ulusu olarak amaçlarımıza ulaşmak için bölgesel ve global değişimlerden faydalanmamız gerekiyor. Bunun için de birlik olmamız lazım. Kürt ulusunun öncelikli amacı bağımsızlık olmalıdır. Halkımız 70 yıllık mücadelenin ardından, referandum yoluyla kendi kaderini tayin etme kararı verecek.

Tüm partisel çıkarların dışında hepimizin stratejik ve ulusal çıkarlarımızı önemsememiz gerekiyor. Çünkü referandum şahsi ve tek bir taraf için değildir. Tarihi bir fırsat olup, söz konusu fırsatın kaybedilmemesi gerekiyor.

Bağımsızlık, Kürdistan’ın dört parçasından binlerce şehidin kanının dökülmesinin sonucudur. Bağımsızlık Kürdistan’ın tüm parçalarında yeni kapıların açılması umudunu taşıyor. Bu yolda Kürtler bölgede barışın ve istikrarın temsili olacaktır.

Kürtler, komşu ve uluslararası devletlerin ortak çıkarlarının korunması için hizmet ediyor. Kürtler, başı dik, şerefli bir şekilde yaşamak istiyor. Kürtler şimdi ve gelecekteki nesilleri için güzel bir gelecek yaratmaya çalışıyor.

Kürtler hiçbir ülke ve tarafa karşı değil. Bunun için de Kürt, Türkmen, Keldani ve Süryani olmak üzere hep birlikte 25 Eylül’de ulusal bir hisle tüm tehditlere karşı referanduma giderek kendi kaderlerini tayin edeceklerdir. Referanduma destek dini ve ulusal bir görevdir.”