Rojavalı Kürt kızı Barcelona'nın resmi davetiyle Messi’nin konuğu oldu

Almanya’ya sığınma serüveninde yol boyunca yaşadıkları ile dünya basınında yer alan Kürt kızı Nujin Mustafa, Barcelona Futbol Kulübü tarafından resmi olarak davet edildi. Rojavalı Nujin Mustafa Arjantili Dünya Yıldızı Lionel Messi ve Barcelona Futbol Kulübü’nün resmi daveti üzerine Katalonya’ya gitti.

Rojavalı Kürt kızı Barcelona'nın resmi davetiyle Messi’nin konuğu oldu

 Rojavalı Nujin Mustafa (18), Arjantili Dünya Yıldızı Lionel Messi ve Barcelona Futbol Kulübü’nün resmi daveti üzerine Katalonya’ya gitti.

 

Rojava’dan  Almanya’ya sığınma serüveninde yol boyunca yaşadıkları ile dünya basınında yer alan Kürt kızı Nujin Mustafa, Barcelona Futbol Kulübü tarafından resmi olarak davet edildi.

 

Nujin Mustafa, kendisi için gönderilen özel araçla Katalonya’nın başkenti Barcela’ya bugün götürüldü.

Bu ayın 2’sinde taraftarı olduğu Barcelona - Seltavego maçını izledikten sonra Almanya’ya dönen Nujin, bugün tekrar Barcelona’ya gitti.

 

Lionel Messi’nin de aralarında bulunduğu Barcelonalı yıldızlar tarafından karşılanan Nujin Mustafa, ünlü futbolcularla fotoğraf çekti.

Barcelona takımı, Nujin’in ziyaretine ilişkin çekeceği kısa bir filmi de hayranlarıyla paylaşacak.

  

2014 yılında Rojava’nın Kobani kentinden Almanya'ya sığınan Nujin Mustafa, doğuştan felçli olduğu için bedeninin bir kısmını kullanamıyor.

Üstün zekası ile dikkat çeken Nujin, Kürtçe, Süryanice, Arapça, İngilizce ve Almanca dillerini biliyor.

 

“Nujin’in inanılmaz yolculuğu” adıyla Nujin’in hayatını kitaplaştıran gazeteci ve yazar Christina Lamb, kitabı 13 ülkede 9 dile çevrildi.

 

Kitap ayrıca, en çok okunan kitaplar arasında yer aldı.