Rus general Ukrayna'da öldürüldü

Rus haber ajanslarına göre Ukrayna'daki çatışmalarda yüksek rütbeli bir Rus general öldürüldü.

Rus general Ukrayna'da öldürüldü

Voronezh bölgesi valisi Alexander Gusev'in Telegram’da yaptığı açıklamada Kuzey Taburları 14. Kolordu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Vladimir Savadsky’in "özel operasyon bölgesindeki bir muharebe karakolunda öldüğünü" duyurdu.

Vali, generalin ölüm koşulları hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Savadsky Rus Kuzey Filosunda komutan olarak görev yapıyordu.

Vali Alexander Gusev, "Rus Ordusu Kuzey Taburları On Dördüncü Kolordu komutan yardımcısı Vladimir Zavadsky'nin görevini ve Rus ordusunun operasyonlarını yerine getirirken öldürülmesi büyük bir üzüntü ve acıdır" şeklinde yazdı.

Zavadsky'nin ölümünün Voronezh valisi tarafından duyurulmasının ardından Telegram kanalları, geçen ayın sonlarında askeri yetkilinin savaş alanından uzak bir bölgeye Rusya tarafından yerleştirildiği iddia edilen bir mayının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.

Rus yetkililer, Ukrayna'daki savaşın başlangıcından bu yana kayıplarını duyurmuyor.

Generalin ölüm haberi, Rus ordusunun Donetsk bölgesindeki Avdivika kasabasının kontrolünü ele geçirmeye çalıştığı sırada geldi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş iki yıla yaklaşıyor ancak sona ereceğine dair bir işaret yok.

Rusya, Ukrayna'nın Donetsk, Kherson, Lugansk, Mykolyav ve Zaporizhia bölgelerinin bir kısmını kontrol etti. 2014'ten bu yana da Kırım'ı ilhak etmişti.

Haziran ayında Ukrayna ordusu, ABD ve Batılı müttefiklerin yardımıyla, topraklarını kurtarmak için Rus ordusuna karşı bir karşıt saldırı başlattı.

BM'nin son rakamlarına göre Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından bu yana 10 binden fazla sivil öldürüldü.

ABD rakamlarına göre çatışmaların başlamasından bu yana 70 bin Ukrayna askeri öldü, 130 bin asker yaralandı, 120 bin Rus askeri öldürüldü, 280 bini de yaralandı.