Rusya: Nükleer kullanımında blöf yapmıyoruz

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, "Batı ile mevcut askeri çatışma mümkün olan en kötü senaryoya göre gelişiyor" açıklamasını yaptı.

Rusya: Nükleer kullanımında blöf yapmıyoruz

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski devlet başkanı Dmitriy Medvedev, sosyal medya hesabından, 2 yılı aşkın süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Batılı ülkelerin Ukrayna'ya desteği ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Ukrayna'nın kullandığı uzun menzilli silahların Batılı askerler tarafından kontrol edildiğini savunan Medvedev, bu durumun da askeri yardım yerine savaşa katılma anlamına geldiğini iddia etti. Batılı ülkelerin, Rusya'nın taktik nükleer silah kullanmasına ihtimal vermemesini 'hata' olarak tanımlayan Medvedev, "Ne yazık ki bu ne bir korkutma, ne de nükleer bir blöftür" ifadelerini kullandı.

'Yanlış hesap yaptılar'

"Batı ile mevcut askeri çatışma mümkün olan en kötü senaryoya göre gelişiyor" değerlendirmesinde bulunan Medvedev, "Dolayısıyla çatışmanın 'son aşamaya' geçme ihtimalini bugün kimse göz ardı edemez" diye konuştu. Dmitriy Medvedev, Batılı ülkelerin birkaç yıl öncesine kadar Rusya'nın Ukrayna ile askeri çatışmaya girmeyeceğine de inandığına işaret ederek, "Yanlış hesap yaptılar. Bir savaş var" dedi.