Putin'den Wagner Grubu'nun 'silahlı isyanı'na ilişkin ilk açıklama

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in isyanına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Putin'den Wagner Grubu'nun 'silahlı isyanı'na ilişkin ilk açıklama

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in isyanına ilişkin halka hitaben bir konuşma yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner’in eylemini “silahlı isyan” olarak nitelendirdi.

 "Rusya'yı tekrar bölmeye izin vermeyeceğiz. Halkımızı koruyacağız" diyen  Putin, silahlı isyan girişiminde bulunanların kaçınılmaz olarak cezalandırılacağını belirtti.

Putin, Wagner krizini toplumu bölme girişimi ve halkın sırtından vurulması olarak nitelendirerek sözlerini şöyle sürdürdü:  "Özel askeri harekat bölgesinde savaşan Wagner savaşçıları birer kahraman. İsyan başlatanlar onlara ihanet etmiş oldu."

Putin "Rostov-on-Don şehrindeki durum karmaşık. Devlet kurumlarının faaliyeti engellenmiştir. Ama istikrar yönünde adımlar atılacak. Birliğimizi bölen eylemler aslında halkımıza, şu anda cephede savaşan silah arkadaşlarımıza karşı ihanettir. Bu, halkımızın sırtına bıçak saplamaktır" ifadelerini kullandı.

“Karşılaştığımız ihanettir” diyen Putin, “Fahiş hırslar ve kişisel çıkarlar, ülke ve halka yönelik ihanete yol açtı” şeklinde konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Mücadelemizi sürdürüyoruz. Bin yıllık tarihimiz var ve şu an tarihimiz kuruluyor. Birlik içinde olmalıyız. Hiçbir şey önemli değil şu an. Düşmanlarımız bizim birliğimizi yok etmeye çalışıyor. Askerimiz bizim için şu an ayaktalar" dedi.

"Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır"

Konuşmasının devamında ifadelerini daha da sertleştiren Putin, şöyle devam etti:

"Buradaki tüm askeri unsurlara bir talimatım var. Halkımızın güvenliği ve bağımsızlığı için mücadele edeceksiniz. Rusya'yı çok güçlü bir ülke haline getirdik. Birliğimizi bozacak her türlü eylemden vazgeçilmeli. Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır.

Biz bugün devletimizi her türlü savunmaya hazırız. Hainliktir. Şu an askerlerimizi desteklemek istiyoruz. Wagner güçlerinin arasında şu an hainler var. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır.

"Bu hatadan geri dönün"

Hem kanun önünde hem vatandaşların önünde cezalarını görecekler. Şu an bir Rusya vatandaşı olarak elimden gelen her şeyi yapacağım. Yeter ki halkımıza silahını kaldıran herkes cezasını çekecek. Bu hatadan çekilin ve bu suçu yapmayın."