Rusya'dan Blinken'ın Kiev ziyaretine tepki: ABD, savaşı son Ukraynalıya kadar sürdürmek istiyor

Rusya, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaptığı ziyarete tepki gösterdi.

Rusya'dan Blinken'ın Kiev ziyaretine tepki: ABD, savaşı son Ukraynalıya kadar sürdürmek istiyor
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Kiev'e gerçekleştirdiği iki günlük ziyarete Moskova'dan tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ziyareti "ABD'nin 'son Ukraynalıya kadar' savaşı finanse etmeye hazır olduğunun göstergesi" diye niteledi.
 
Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov "Savaş halindeki Ukrayna'yı desteklemeye devam edecekler ve bu savaşı son Ukraynalıya kadar sürdürecekler. Biz bunu böyle algılıyoruz, bunu biliyoruz" dedi ve bu desteğin "özel askeri operasyonun gidişatını etkilemeyeceğini" ekledi.
 
1 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketinin açıklanması bekleniyor
 
Bugün Kiev'e ulaşan Blinken iki gün sürecek temasları kapsamında ilk olarak Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü. ABD Dışişleri Bakanı'nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmesi de bekleniyor. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, ziyarete ilişkin ABD basınına verdiği demeçte, Blinken'ın ziyareti esnasında Ukrayna'ya 1 milyar dolardan fazla yeni yardım paketinin açıklanmasının beklendiğini dile getirdi.
 
Blinken savaşın başından bu yana Ukrayna'ya gerçekleştirdiği dördüncü ziyaretin ilk gün temasları kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Kuleba, "Blinken'ın Kiev'deki gününe savaşta ölen Ukraynalı askerleri Berkovetske mezarlığında anarak başladığını" söyledi. Ukraynalı Bakan, "Bu, özgürlüğümüz ve yaşam hakkımız için hayatlarını feda eden tüm Ukraynalı askerlere duyulan saygının bir göstergesidir" ifadesini kullandı.