Sağlık Bakanı Berzenci: Son vakalarının kaynağı belli değil

Sağlık Bakanı Berzenci: Son vakalarının kaynağı belli değil

Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüs vakalarının yüzde 92’sinin bir önceki ile temastan kaynaklandığını ancak yüzde 8’inin kaynağının belli olmadığını söyledi.

Başkent Erbil’de düzenlediği basın toplantısında yeni tip koronavirüsü salgınına ilişkin değerlendiren Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci, “Kürdistan Bölgesi’nde henüz salgının birinci aşamasındayız. Tespit edilen hasta sayısı ve ölümlere baktığımızda Kürdistan Bölgesi’nde vefat oranı yüzde 1’e tekabül ediyor” dedi.

Salgının yayılma hızının yüzde 1.6 olduğunu belirten Berzenci, “Dünya Sağlık Örgütü tanılarına göre Kürdistan Bölgesi’nde koronavirüs vakalarının yüzde 92’si bir önceki ile temastan kaynaklanıyor ancak yüzde 8’inin kaynağının belli değil” diye konuştu.   

Son 24 saatte Kürdistan Bölgesi’nde 15 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini belirten Berzenci, şunları kaydetti:

“Son 24 saatte Süleymaniye’de 8, Duhok’ta 6 ve Erbil’de 1 kişiye yeni tip koronavirüsü tanısı kondu. Son vakaların kaynağı belli değil. Bu da uyarıları daha fazla dikkate almamız gerektiğini gösteriyor. Tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor.”

Halktan uyarıları ciddiye almalarını isteyen Dr. Saman Berzenci, önümüzdeki günlerde de testlere devam edileceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nde şu ana kadar 476 kişi virüse yakalandı. Bunlardan 5’i hayatını kaybederken 386 kişi de iyileşti.