Şengal’de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışmalar yeniden başladı

Şengal’de PKK mensupları ile Irak ordu güçleri arasında çıkan çatışmada 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şengal’de Irak ordusu ile YBŞ arasında çatışmalar yeniden başladı

Irak Parlamentosu Musul Milletvekili Şêrwan Duberdani, dün akşam Şengal’in batısındaki Sinune kasabası Babişlo köyünde Irak ordusu ile PKK’ye yakınlığı ile bilinen Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) arasında çatışma çıktığını söyledi.

Duberdani, çatışmaların gece geç saatlere kadar da devam ettiğini belirterek, Irak ordusunun bölgedeki kontrol noktalarını almak istediğini ancak YBŞ’nin buna razı olmadığını bildirdi.

Dün, Iraklı üst düzey komutanların da yer aldığı askeri bir heyet Şengal’e gitmişti. Heyette Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarallah, Ortak Operasyonlar Komutan Yardımcısı Abdulemir Şemeri de yer aldı.

Milletvekili Şêrwan Duberdani, daha önce YBŞ ve PKK’ye yakın diğer oluşumlarla görüşen Iraklı yetkililerin, kontrol noktalarının kendilerine devredilmesi ve tüm yabancı savaşçıların Şengal’i terk etmesi için kendilerine 29 Nisan Cuma gününe kadar süre tanıdığını ve bu sürenin dolduğunu aktardı.  

Duberdani, şu ana kadar 400 kişilik bir gücün belirlenen yerlerden çekildiğini ancak hala bölgede silahlı birlikler olduğunu da söyledi.