Şii Haşdi Şabi Milisleri, Kürtleri tahrik etmeye devam ediyor

Şii Haşdi Şabi milisleri, Şengal bölgesindeki faaliyetlerine devam ederek Kajo köyünü IŞİD’den aldı.

Şii Haşdi Şabi Milisleri, Kürtleri tahrik etmeye devam ediyor

Şii Haşdi Şabi milisleri, Şengal bölgesindeki faaliyetlerine devam ederek Kajo köyünü IŞİD’den aldı.

İran destekli Şii Haşdi Şabi milisleri, Kürdistan Hükümeti ve Peşmergenin uyarılarına karşın Şengal bölgesindeki ilerleyişini devam ettirerek 1 Ezidi köyünde daha hakimiyet sağladı. Musul’un batısındaki Ezidilerin yaşadığı Şengal bölgesinde 2014yılından bu yana IŞİD’in elinde tuttuğu Kajo köyüne yönelik gerçekleştirdiği saldırı ile Kajo köyünde hakimiyet sağladı.

Konu ile ilgili bilgi veren Şii Haşdi Şabi milisleri komutanlarından Ebu Mahdi El-Mühandis, yaptıkları operasyonlar neticesinde Suriye sınırına 36 kilometre yaklaştıklarını belirtti. Ebu Mahdi El-Mühandis , Musul’un batısındaki Sincar dağlık bölgesindeki Yezidilerin birçok köyünden IŞİD mensuplarını çıkardıklarını ve bu durumun Haşd-i Şabi kuvvetlerinin Suriye sınırına doğru ilerleyişini beraberinde getirdiğini açıkladı.

Ezidi Partisinden Haşdi Şabi’ye Teşekkür

Kajo köyü, Avrupa Parlamentosu Sakharov Düşünce Özgürlüğü Ödüllerini alan Lamiya Başar ve Nadia Murad’ın da köyü olarak biliniyor. Irak Ezidi Fırkası Başkanı Hüseyin Said Beg Kaju köyünü kurtarmalarından dolayı Haşdi Şabi güçlerini takdir ettiklerini söyledi.

Amaçları Ne?

İran desteği ile bölgede IŞİD’e karşı savaşan Şii milis grubu Haşdi Şabi’nin Şengal bölgesindeki etkinliğinin, Suriye ile kara sınırı elde etmek ve bu doğrultuda Suriye’deki Hizbullah milisleriyle bir araya gelerek ''Şii Koridoru'' ya da ‘’Şii Hilali'' adıyla anılan birleşmeyi amaçlamakta.