Soylu: Gabar’da Suudi Arabistan kalitesinde petrol çıktı

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gabar Dağı’nda çıkarılan petrolün Suudi Arabistan’da çıkarılan petrolün kalitesinde olduğunu söyledi.,9

Soylu: Gabar’da Suudi Arabistan kalitesinde petrol çıktı
İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı olan Soylu, Maslak'taki İstanbul Oto Sanatkarları Esnaf Odası'nı ziyaret etti.
 
Programa, Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile geldiğini söyleyen Soylu, "Bunun en iyi ekspertizini yapacak da sizlersiniz” diyerek arabayı incelemelerini istedi.
 
Togg ile sürüşün konforlu olduğunu belirten Soylu, "Bu kadar sürüş keyfi rahat ve insanı yormayan bir araç yapmış bizim mühendislerimiz ve bu işin yatırımcıları. Bu iş daha önce Türkiye'de denendi. Türkiye uçak yapmak istedi, yaptırmadılar. Araç yapmak istedi, yaptırmadılar. Soba fabrikalarına döndü hepsi. Türkiye zamanında Bursa'da otomobil fabrikası kurmak istedi, 'Şeftali ağacı dikin' dediler. Türkiye'nin en büyük mücadelelerinden bir tanesiydi, demek ki biz yapabiliyoruz, gerçekleştirebiliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Batıdaki yatırımların aynısının doğu illerinde de yapıldığını söyleyen Soylu, Türkiye'nin son 21 yılda büyük sıçramalar yaşadığını kaydetti.
 
Gabar'da çıkan petrole değinen Soylu, geçmişte de aynı yerde petrol olduğunu ancak çıkarılmadığını aktardı.
 
Bakan Soylu ayrıca Sarıyer'de AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği, "Türkiye Yüzyılı Buluşmaları"na katıldı. Buradayaptığı konuşmada bölgedeki yatırımlara değinen Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:
 
“Batman'da yaklaşık 6-7 aydır petrol bulduk, günlük 8 bin 900 varil petrol üretiyor. Yani Türkiye'nin şu an en çok petrol ürettiği yerlerden birincisidir. Gabar kuyusunda uzun zamandır çalışma yapılıyordu, büyük bir rezerve ulaşılması düşünülüyordu. 3-5 gün önce bir ümitsizliğe düştük. Çünkü sürekli makineler boş giriyorlardı. Şimdi Suudi Arabistan kalitesinde oradan petrol çıktı... Nasıl PKK terörizmi ile uğraşıyorsak faiz terörizmi ile de uğraşıyoruz. Gezi olaylarından sonra faiz nereye gitti? Türkiye'nin 20 milyar dolar üzerinde uluslararası doğrudan yatırımı vardı. Gezi olaylarından sonra batının dirsek çevirmesi ile Türkiye'yi kısıtlamak istemesi uluslararası doğrudan yatırımlarımıza ket vurdu. Biz kendi içimizde kendi altyapımızı oluşturmaya çalıştık. Bizim avantajlarımız ile oyunu kuralım istedik. Türkiye bugün kendi avantajlarını uygulamaktadır.