Süleymaniye: Genç kıza saldırı videosu infial yaratmıştı; 16 gözaltı

Süleymaniye'de bir grubun, genç bir kıza saldırıp ona şiddet uyguladığını gösteren görüntüler infial yarattı. Olayla ilgili 16 kişi gözaltına alındı.

Süleymaniye: Genç kıza saldırı videosu infial yaratmıştı; 16 gözaltı

Sosyal medyada yayılan videolarda bir grup gencin, genç bir kıza saldırdığı ve saldırganlardan birinin kızı tekmelediği görülüyor.

Süleymaniye’nin Hiwane Mahallesi'nde yaşandığı belirtilen olay tepkiyle karşılandı.

Irak Parlamentosu Üyesi Soran Ömer yaptığı açıklamada, “Maalesef bu olay Süleymaniye’de yaşandı. Gençler, kızı dövdükten sonra kız birkaç motosikletçiyle birlikte oradan uzaklaştı” diye konuştu.

“Bu saldırıyı yapanlar, barbarlığın ürünüdür”

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Herkes gibi bir yarışmayı izlemek isteyen bir kıza hunharca saldıran erkekler, bu bölgede kadınlara karşı her gün planlı ve organize bir şekilde sergilenen barbarca tavrın ürünüdür. Bu barbarlığa karşı koymayan bir yönetim ve toplum, hızlı bir ölüme mahkumdur” ifadelerini kullandı.

“Aleni bir suç var”

Süleymaniye Başsavcılığı Kamu Hakları Savcılığı Başkanı Selahaddin Latif, olayın zanlıları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktararak “Suç aleni olduğundan, polis tutuklama kararına gerek olmadan zanlıları tutuklayabilir” şeklinde konuştu.

Süleymaniye Polisi Sözcüsü'nden açıklama

Süleymaniye Polisi Sözcüsü Serkewt Ahmed, olaya ilişkin düzenlediği basın toplantısına 16 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Ahmed, 3 kadına saldırıldığını fakat sadece birinin videolarının yayınlandığını duyurdu.

Öte yandan videolarda saldırıya maruz kaldığı görülen genç kızın 17 yaşında olduğu aktarıldı.

Ahmed, saldırganlardan 3’ünün videoları yayınladığını ve tüm saldırganların Süleymaniyeli olduklarını kaydetti.

Olaya ilişkin soruşturmanın devam edeceğini aktaran Ahmed, “Tüm zanlılar suçlarını itiraf etti” dedi.

“Bu saldırıyı yapanlar, barbarlığın ürünüdür”

Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq konuya ilşkin yaptığı değerlendirmede, “Herkes gibi bir yarışmayı izlemek isteyen bir kıza hunharca saldıran erkekler, bu bölgede kadınlara karşı her gün planlı ve organize bir şekilde sergilenen barbarca tavrın ürünüdür. Bu barbarlığa karşı koymayan bir yönetim ve toplum, hızlı bir ölüme mahkumdur” ifadelerini kullandı.