Süleymaniye'de bombardıman: Ölü ve yaralılar var!

Süleymaniye'de bombardıman: Ölü ve yaralılar var!

Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesinde gerçekleştirilen SİHA’larca gerçekleştirilen bombardımanda 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Şarbajer Kaymakamı Şaho Osman, insansız hava aracının Kunemasi bölgesindeki seyranlık alanda Toyota marka bir aracı hedef aldığını söyledi.

Osman, “Araçta bulunan bir silahlı öldü. Bölgede bulunan 2’si kadın, 2’si çocuk 6 sivil de yaralandı. Yaralılar Kunemasi sakinleri” dedi.

Yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirten Şaho Osman, yaralılardan 5’nin aynı aileden olduğunu belirtti.

Bombardıman nedeniyle bölgede yangın çıktığını dile getiren Şarbajer Kaymakamı, Sivil Savunma Birimleri’nin yangını söndürdüğünü aktardı.

Olay yerinde bulunan şahitlerden biri ise uçaktan atılan iki füzeden birinin araca diğerinin de bölgedeki bir dükkana isabet ettiğini söyledi.

Başka bir görgü şahidi ise, “Kunemasi’deki çeşmenin başındaydık. Birden bire uçaklar bulunduğumuz yeri bombaladı. Hedef alınan araçta bir cenaze çıktı. Araçta başka ölüler de vardı. Aynı araçta yaralananlardan biri de kaçtı” dedi.

Uçakların hangi ülkeye ait olduğu henüz anlaşılmadı. Konuya ilişkin Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

 

(rudaw)