Süleymaniye'de referanduma 'evet' kampanyası

Süleymaniye'de referanduma 'evet' kampanyası

Süleymaniye'de bir araya gelen farklı etnik toplulukların temsilcileri, din adamları, yazar ve sanatçılar 25 Eylül’de yapılacak bağımsızlık referandumu için “Evet” kampanyası başlattı.

Barış Derneği adlı sivil toplum örgütü, kampanyayı Kürdistan Bölgesi'nin bütün illerine taşımayı planlıyor.

Rûdaw'a konuşan Barış Derneği Başkanı Dılêr Nekşibendi, “farklı etnik toplulukların temsilcileri, din adamları, yazar ve sanatçıların bir araya gelmesinin, konunun öneminin gözler önüne serilmesi açısından önemli olduğunu” söyledi.

Herkesin bu hassas dönemde ayrılıkları bir kenara bırakması gerektiğinin altını çizen Nekşibendi, “Bu kampanyayla, referandum konusunda herkese görev düştüğünü dile getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Zerdüşt din adamı ve mabette “Ateşgede” görevli Kadir Muhammed, bağımsız Kürdistan devletini desteklediklerini belirterek, “Geçmişten ders çıkarmak, şimdiyi anlamak ve gelecek için çalışmak Zerdüşt peygamberimizin felsefisidir. Bu yüzden herkesin, hepimizi koruyacak söz konusu devleti desteklemesi lazım” diye konuştu.

İmam (Mele) Ahmed Kamişi ise, “Amaç, siyasi partilerin istekleri değil, bunlar bir kenara bırakılmalı. Kürtlerin yıllardır beklediği büyük amaç için çalışmalıyız. Birlik olursak, başkalarının sözleri bizi etkileyemez” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partiler arasındaki ihtilafın referanduma da yansıdığı ifade ediliyor. Bazı siyasi partiler, 25 Eylül'de yapılacak referandumu şartlı olarak destekliyor.