‘Suriyeli işçiler planlı bir şekilde öldürüldü’

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde yakılarak öldürülen üç Suriyeli göçmenin ailelerinin avukatı Nehir Bilece, "Üç göçmen de planlı bir şekilde öldürüldü. Bu kişiyle ilgili araştırmamıza göre, saldırıyı ırkçı duygularla gerçekleştirdi” dedi.

‘Suriyeli işçiler planlı bir şekilde öldürüldü’

İnsan Hakları Derneği İzmir şubesi, 21 Aralık 2021 tarihinde sosyal medya hesabından İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli gencin bir kişi tarafından yakılarak öldürüldüğünü saldırganın 2 Türk vatandaşını da silahla öldürdüğünü belirten bir açıklama yaptı.

Mülteci Medyası Derneği Başkanı Deysem Siti, Rûdaw’a yaptığı açıklamada, olayın 16 Kasım’da gerçekleştiğini söyledi.

Deysem Siti, "Üç Suriyeli genç, Mamoun al-Nabhan (23), Ahmed Al-Ali (21) ve Muhammed el-Bish (17) bir taş fabrikasında çalışıyordu. 16 Kasım'da saat 4.00'de bir kişi tarafından uyurken benzinle yakıldılar” dedi.

Aynı zamanda İzmir İnsan Hakları Derneği üyesi olan avukat Nehir Bilece de Rûdaw'a şunları söyledi:

"Şu anda bu dava soruşturma aşamasında. Önceleri Güzelbahçe'deki güvenlik merkezindeydi. O kişinin tutuklanıp üç kişiyi öldürdüğünü itiraf etmesinin ardından olay cinayet bölümüne intikal ettirildi. Şimdi soruşturma devam ediyor. Davayı takip etmek için İnsan Hakları Derneği olarak çalışacağız. Ayrıca davaya katılmak isteyen İzmir ve Türkiye'deki insan hakları örgütleriyle birlikte çalışacağız.  Dün saldırganın ifadeleri hakkında medyada bazı haberler yer aldı. Biz dernek olarak bu ifadeler üzerine çok fazla konuşmak istemiyoruz Ancak şunu söyleyebilirim ki araştırmalarımıza göre bu kişi saldırıyı planlı ve ırkçı duygularla gerçekleştirmiş.”