Akşener’den ‘Sinan Ateş’ sözü: Katillerini bulmazsam namussuzum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Eğer Sinan Ateş’in katillerini, azmettiricilerini bulmazsam namussuzum. Hesap sormazsam namussuzum” dedi.

Akşener’den ‘Sinan Ateş’ sözü: Katillerini bulmazsam namussuzum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte dün Kırıkkale’de düzenlenen mitingde konuşan Akşener, Ankara’da öldürülen ülkücü Sinan Ateş’in katillerini bulacağını söyleyerek şunları ifade etti:

"Burada tam böyle hilal bıyıklı kardeşim dedi ki ‘Bozkurtlar tehdit edilemez’ doğrudur. Bugüne kadar tehdit edebilen babayiğit olmadı. Eğer Sinan Ateş’in katillerini, azmettiricilerini bulmazsam namussuzum. Hesap sormazsam namussuzum çünkü yol olur yol. Her önüne gelen senin bıyığını yolar. Eğer buna müsaade edersem namerdim.”

Akşener, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili sözlerine, “Onun kardeşine ‘bizim Mehmet’ dedin. Akraba mısınız muhterem? İki, Osman Öcalan’ı Kandil’den getirip TRT’ye çıkardın Recep Bey. Sen bunlarla akraba mısın? Bu el PKK’de, bu el Hizbullah’ta muhterem. Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü” diyerek yanıt verdi.

Meral Akşener, “Bir oy Kemal’e bir oy Meral’e” diyerek “Birlikte tarih yazacağız” ifadelerini kullandı.

“Herhalde ben de asayişten sorumluyum”

Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkili, yetkili ve icracı birer cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herhalde ben de asayişten sorumluyum. Asayiş derken çıkıntılık yapanlara, sizi üzmeye kalkanlara ve gençlerin sinirini bozanlara karşı asayiş istiyorum ama ben bedavadan istemem, oy istiyorum. Helal oylarınıza talibim. Bir oyunuz Kemal'e, bir oyunuz Meral'e.”