Taliban’ın Türkiye tehdidine AK Parti sözcüsü'den yanıt

Ömer Çelik, "Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntı çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. (Taliban'ın açıklaması) İletişim kazası olduğunu değerlendirmek istiyoruz"

Taliban’ın Türkiye tehdidine AK Parti sözcüsü'den yanıt

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Taliban'ın Türkiye'yi tehdidine ilişkin, "Kabil havalimanı korunmazsa büyük sıkıntı çıkar. Türkiye bütün taraflarla görüşüyor. (Taliban'ın açıklaması) İletişim kazası olduğunu değerlendirmek istiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Çelik, "Afganistan’daki istikrarsızlığın doğurduğu göç baskısı, terör baskısı, uyuşturucu trafiği baskısı, Türkiye’nin doğu sınırlarına doğrudan büyük bir basınç oluşturuyor" ifadelerine kullandı. 

Taliban, ABD, Afganistan çekildikten sonra Türk askerinin ülkede kalması durumunda "işgalci" olarak nitelendirileceğini ve tüm "işgal güçlerine" karşı Taliban'ın "cihat politikasını" uygulamaya devam edeceğini belirtmişti.

Ne olmuştu? 

Taliban, ABD çekildikten sonra Türk askerinin ülkede kalması durumunda "işgalci" olarak nitelendirileceğini ve tüm "işgal güçlerine" karşı Taliban'ın "cihat politikasını" uygulamaya devam edeceğini belirtmişti.