Tanrıkulu’ndan, Kürtçe yeni yıl mesajını 'aşağılayan' ırkçı Sunucuya Sert Tepki

Sezgin Tanrıkulu, Kürtçe yeni yıl mesajının Ulusal Kanal’da alaycı sözlerle izleyiciye aktarılmasına tepki gösterdi.

Tanrıkulu’ndan, Kürtçe yeni yıl mesajını 'aşağılayan' ırkçı Sunucuya Sert Tepki

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yeni yıl için paylaştığı Kürtçe mesajı aşağılayan Ulusal Kanal’ın sunucu Halil Nebiler’e, “Bu Kürtçe yeni yıl kutlama mesajıma yapılan aşağılayıcı bir üsluptur” diyerek tepki gösterdi.

Sezgin Tanrıkulu 31 Aralık 2018 tarihinde Twitter hesabında, “Hêvîdarim kû sala 2019ê ê bibe sala dad, azadî, aşitî û biratîyê. Sersala hemu gelê me û hemû gelên cihanê pîroz be!" mesajını paylaştı.

Mesajın Türkçesi ise, “2019 yılının adalet, özgürlük, barış ve kardeşlik yılı olmasını umud ediyorum. Bütün halklarımızın ve dünya halklarının yeni yılı kutlu olsun" anlamına geliyor.

Tanrıkulu'nun Kürtçe yılbaşı mesajını hedef alan Ulusal Kanal'da yayınlanan Televizyon Gazetesi programını sunan Halil Nebiler, Tanrıkulu'nun mesajını ekrana yansıtıp rejideki çalışana, “Türkçe biliyor musun oğlum? Ben bilmiyorum bunu nasıl okuyacağız” dedi.

Tweet'i okuyan Nebiler, "Bunu okuyoruz ama adam kim bilir ne söylüyor" diyerek Tanrıkulu'nun paylaşımını aşağıladı.

Sezgin Tanrıkulu da, Ulusal Kanal'daki yayını sosyal medyadan paylaşarak, şunları söyledi:

“Bu Cumhuriyet'in yurttaşlarının ana dillerinden olan Kürtçe yeni yıl kutlama mesajıma yapılan bu aşağılayıcı üsluptur asıl Türkiye'yi ayrıştıran ve bölen..."