TTB: Hasta sayısı açıklanandan fazla

TTB: Hasta sayısı açıklanandan fazla

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman ile TTB Covid-19 İzleme Grubu üyeleri Cahit Işık Yavuz ve Özlem Azap, TTB Genel Merkezi’nde koronavirüs salgınına ilişkin düzenlediği basın toplantısında alınması gereken önlemleri sıralarken açıklanan hasta sayısı hakkında önemli iddiaları dile getirdi.

Bazı hastaların test sonuçlarına 'yüksek riskli' yanıt verildiğini ve bu vakaların toplam hasta sayısına ilave edilmediği duyumları aldıklarını belirten TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, ismini vermediği bir büyük ilde, sağlık çalışanları arasında infial olduğunu söyledi.

'TEST SONUÇLARI POZİTİF OLAN KİŞİLER 18 KİŞİLİK GRUPTA YER ALMIYOR'

İddiayı gazetecilerin 'Sağlık Bakanı'nın açıklamalarının dışında size ulaşan bir vaka var mı?' sorusunu yanıtlarken dile getiren Adıyaman, "TTB'nin ülkenin dört bir yanında tabip odaları, yöneticileri ve hekimleri var. Biz hasta sayısının daha fazla olduğu, test sonuçlarının pozitif geldiği fakat bunların bu 18 kişilik grupta olmadığı, bunun üzerine test sonuçları tekrar yollandığında pozitif veya negatif değil, yüksek riskli gibi tuhaf bir cevabın geldiği ve bu vakaların toplam hasta sayısına ilave edilemediği şeklinde duyumlar alıyoruz" dedi.

'BÜYÜK BİR İLİMİZDE İNFİAL VAR'

İsm vermeden bir büyük ilde, sağlık çalışanları arasında infial olduğunu söyleyen TTB Başkanı Adıyaman, bu durumu Bakan Koca'ya da ilettiklerini belirtti:

"Şu anda büyük bir ilimizde büyük bir infial var hekimler içinde. Hastaların olduğunu biliyorlar ama açıklanmıyor. Hastanelerde ekipman, malzeme eksikliği var. Bakana da söyledik, maske yok Türkiye’de.

'URFA DEVLET HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK, HEKİMLERİN TAKTIĞI MASKELERİNİ TOPLAMIŞ'

Urfa Devlet Hastanesi’nden haber geldi, başhekimlik hekim arkadaşlarımızın taktığı maskeleri toplamış. Sonra her hekim arkadaşımıza bir tane, bakın sadece bir tane cerrahi maske vermişler. Onun ömrü iki saattir. Böyle bir şey olabilir mi? Sağlık Bakanlığı önce sağlıkçıları koruyacak ki, hep beraber toplumu koruyalım."