Türk ordusunun Gazze için planı ne? MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gazze için söylediği "Diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz” sözleri hakkında “Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda da askeri imkan ve kabiliyetlerimiz devrededir. Türkiye olarak bizim çağrımız, İsrail sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türk ordusunun Gazze için planı ne? MSB'den açıklama

AA’nın haberine göre MSB kaynakları, Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerinin devam eceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze için söylediği "Diplomatik, gerekirse askeri tüm yolları devreye sokmaya devam edeceğiz." sözleri hatırlatılarak bu yönde bir planlama olup olmadığının sorulması üzerine bakanlık kaynakları, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yapmış ve Türkiye'nin sorumluluk almaktan asla kaçınmayacağını vurgulamıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bugüne kadar kendisine verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirmiştir. Türkiye olarak ateşkes ve barışa giden, akan kanan durması için çabalarımız devam etmektedir. Gazze halkına insani yardımların ulaştırılması konusunda da askeri imkan ve kabiliyetlerimiz devrededir. Türkiye olarak bizim çağrımız, İsrail sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurmalıdır. Gazze'deki acil ihtiyaçları karşılamak için hemen bir insani koridor oluşturulmalıdır. İhtiyaç maddelerinin girişine, yaralıların çıkışına, tahditsiz izin verilmelidir."