Türkiye'den Başika kampından çekilmesi istendi

Türkiye'den Başika kampından çekilmesi istendi

Irak Meclisi'nde kanun devleti koalisyonu temsilcisi Muhammed el'Akili, Irak hükümetinden Türkiye'nin Ninova eyaletinde yer alan Başika'daki askerlerini çekmesi için Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.
Türkiye 2015'in sonlarında kanunsuz bir şekilde  Musul'un etrafında bulunan Başika üssüne, sözde kürt peşmerge güçlerine terörle mücadelede eğitim verme amacıyla askeri güç göndermişti.
Iraklı milletvekili El'Akıli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  Türkiye'nin Musul ve Kerkük üzerinde sulta kurmaya dayalı bir hedef içinde olduğunu belirterek, Musul'un kurtarılmasından sonra Irak hükümetinin çıkarları için  yeni strateji belirlemesi gerektiğini söyledi. 
Iraklı milletvekili, Amerika'nın  Irak ve bütün bölgeye nüfuz etmek için çalıştığını ve bunun için kendi projelerini hayata geçirmeye çalıştığını söyledi.
Bu arada Irak Dışişleri  Bakanı İbrahim Caferi de daha önce yaptığı açıklamada, Irak'ın bu zamana kadar  bir çok kez Türkiye'nin Irak'la ilgili siyasetleri ve girişimlerini kınamış ve BM Güvenlik Konseyi, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na Türkiye'yi şikayet etmiş ve Türkiye'den Irak'ın toprak bütünlüğü ve hakimiyetini çiğneyen girişimlerden el çekmesini istemişti.