Türkiye’nin Rojava harekatına Suriye hükumetinden açıklama!

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı, “Türk rejiminin Suriye topraklarında sözde ‘güvenli bölge’ oluşturmak için yaptığı utanç verici bir eylem, etnik ve coğrafi temizlik politikasının bir parçasıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin Rojava harekatına Suriye  hükumetinden açıklama!

Suriye resmi ajansı SANA’ya konuşan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Rojava’ya yönelik bombardımanları ve son dönemde yeni bir operasyon sinyali olarak değerlendirilen açıklamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanlık yetkilisi, "Suriye Arap Cumhuriyeti, işgalci Türk güçlerinin Suriye'nin kuzey doğusundaki bölge ve köylere, özellikle de bölgelere yönelik birkaç gündür başlattığı askeri harekatı reddediyor. Bu saldırılar,  Haseke'nin kuzeybatı kırsalındaki Til Temr, Abu Rasin ve diğerler yerlerde birçok sivilin ölümüne, kamu ve özel mülklere ve altyapıya büyük zarar vermesine ve düzinelerce ailenin evlerinden ve köylerinden göç etmesine neden oldu” dedi.

“Türk rejiminin Suriye topraklarında sözde ‘güvenli bölge’ oluşturmak için yaptığı, utanç verici bir eylem, etnik ve coğrafi temizlik politikasının bir parçasıdır” diyen yetkili, yaşananların “Birleşmiş Milletler Şartı ve Uluslararası Hukuk tarafından reddedilen savaş suçları kapsamına girdiğini” söyledi.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı yetkilisi, “Suriye Arap Cumhuriyeti, Birleşmiş Milletler’e, tüm yasadışı yabancı güçlerin Suriye topraklarından çıkması ve bulunduğu her yerde terörü desteklemeyi durdurması, ülke genelinde güvenlik, istikrar ve ekonomik ve sosyal refahı geri getirme çabalarını tüm Suriyelilerin özlemlerini karşılayacak şekilde destekleme çağrısında bulunuyor” dedi.