Üst düzey YBŞ’li komutan Şengal'deki hava saldırısında hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının Şengal ilçe merkezinde bir araca düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) üst düzey komutanı Said Hasan olduğu bildirildi.

Üst düzey YBŞ’li komutan Şengal'deki hava saldırısında hayatını kaybetti

TSK’ye ait savaş uçakları bugün öğlen saatlerinde Şengal’deki eski pazar yerinde Toyota marka bir aracı hedef aldı.

Bombardımanda 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de yaralandı.

Konuya ilişkin YBŞ’den yapılan açıklamada, bombardıman sonucunda YBŞ Komutanı Said Hasan ile yeğeni YBŞ’li İsa Xwededa’nın hayatını kaybettiği, Medya Kasım Simo, Şamir Abbas Berces ve Mirza Ali adlı sivillerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, KCK yöneticilerinden Zeki Şengali’nin de benzer şekilde 15 Ağustos 2018'de gerçekleştirilen hava saldırısında yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. 

Konuya ilişkin Türkiye’den henüz bir açıklama yapmadı ancak Ankara, YBŞ’yi PKK’nin bir kolu olarak görüyor. Türk yetkililer daha önce de Şengal’de PKK hedeflerine operasyon yapılacağını açıklamıştı.

Öte yandan ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Komisyonu (USCIRF) Başkan Yardımcısı Nadine Maenza da Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıya tepki göstererek, “Türkiye'nin Ezidileri hedef almaya devam etmesi ABD ve uluslararası toplum tarafından kınanmalıdır” dedi.

Bombardıman Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’nin Şengal’i ziyaret ettiği güne denk geldi.

Konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kazımi, saldırıyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.