Yıldırım: HDP, Türkiye’nin bütünlüğünün,birliĝinin teminatıdır

Yıldırım: HDP, Türkiye’nin bütünlüğünün,birliĝinin teminatıdır

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP’nin Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün teminatı olduğunu söyledi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, HDP’li Milletvekilleri Çağlar Demirel ile Abdullah Zeydan’ın tutuklu yargılandığı duruşmanın ardından Diyarbakır adliyesi önünde yaptığı açıklamada, HDP’li vekil ve siyasetçilerin yargılanmasının siyasi olduğunu ileri sürdü. Yıldırım, HDP’nin Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün teminatı olduğunu belirterek, “HDP’yi anlamak istiyorlarsa, HDP Ortadoğu’da sınırlar bu kadar tartışmaya açıldığı, kan pazarına dönüştüğü, gençlerin ölümünün bu kadar ucuz bir şekilde toprağa düştüğü bir dönemde hala bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün, ama kalıcı, onurlu barış temelinde, demokrasi, özgülük temelinde, teminatıdır. HDP, aradan çıktığı anda bu ülkede insanlar birbiri boğazlar” diye konuştu.
HDP’li siyasetçilerin tutuklanmalarının siyasi olduğunu ileri süren Yıldırım, “Arkadaşlarımızın tutuklanması da siyasidir, bırakılmaları da siyasi olacaktır. Bu saatten sonra biz hukuk marifetiyle bu arkadaşlarımızın bırakılacağına inanmıyoruz. Yarın AYM karar açıklasa da veya tek tek bu yerel mahkemeler arkadaşlarımızı bıraksa da merkezi bir siyasi kararla bırakılacaklardır” dedi. 
Öte yandan, HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.