YNK asayişi, Tevgera Azadi’nin eş başkanlarını gözaltına aldı

YNK asayişi, Süleymaniye’de bugün Azadi parkında PKK’ye yakın Tevgera Azadi örgütünün eş başkanlarını gözaltına aldı.Tevgera Azadi örgütü bugün Süleymaniye kentindeki Azadi parkında, Sakine Cansız ‘ın (Sara) yaşamı hakkında filmi göstermek istedi. Edinilen bilgiye göre, YNK asayişi Cansız ile ilgili filmin yayınlamasını engelleyerek her iki eş başkanı da gözaltına aldı.

YNK asayişi, Tevgera Azadi’nin eş başkanlarını gözaltına aldı

YNK asayişi, Tevgera Azadi’nin eş başkanlarını gözaltına aldı. 

YNK asayişi, Süleymaniye’de bugün Azadi parkında PKK’ye yakın Tevgera Azadi örgütünün eş başkanlarını gözaltına aldı.

Tevgera Azadi örgütü bugün Süleymaniye kentindeki Azadi parkında, Sakine Cansız ‘ın (Sara) yaşamı hakkında filmi göstermek istedi. Edinilen bilgiye göre, YNK asayişi Cansız ile ilgili filmin yayınlamasını engelleyerek her iki eş başkanı da gözaltına aldı.

Kürdistan Özgürlük Kadınları (RAJAK) Süleymaniye’deki Azadi parkında Sakine Cansız hakkında filmi gösterdikten sonra Sakine adına olan ödülü Leyla Güven’e ithaf etmeyi planladıkları ifade edildi.

Lakin YNK asayişi söz konusu filmin Azadi parkında gösterilmesine izin vermedi.

Diğer yandan Tevgera Azadi’li bir yetkili BasNews’e konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:” Maalesef YNK asayişi Tevgera Azadi’nin her iki eş başkanı, sözcü ve kimi üyelerimizi gözaltına aldı.”

Tevgera Azadi sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak YNK ‘nin yaptıkları karşından pozisyon almaya, tepki göstermeye davet etti.

YNK’nin Berhem Salih vasıtası ile Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası YNK, PKK’ye Süleymaniye ve Germiyan’da baskı uyguluyor. Bilindiği üzere YNK bir süredir Tevgera Azadi’nin etkinliklerini engelliyor ve Süleymaniye ve Germiyan’da kurumlarını kapatıyor.

Bi hafta önce Berhem Salih Türkiye’yi ziyaret etmiş ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Erdoğan görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında, 'Irak ve Suriye’de PKK’nin ortadan kaldırılması için Berhem Salih ile anlaşmış durumdayız' ifadesini kullanmıştı.