Yunanistan'da ana muhalefet partisinin yeni başkanı belli oldu

Yunanistan'ın ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) yeni lideri 35 yaşındaki Stefanos Kaselakis oldu.

Yunanistan'da ana muhalefet partisinin yeni başkanı belli oldu

İlk turu 17 Eylül'de yapılan başkanlık seçimlerinde ilk ikiye kalan Kaselakis ve Efi Ahçioğlu 24 Eylül'de yapılan ikinci turda SYRIZA liderliği için yarıştı.

SYRIZA'dan sandıkların tamamı açılmadan yapılan açıklamaya göre, Kaselakis yaklaşık yüzde 10 farkla Ahçioğlu'nu liderlik yarışında geride bıraktı.

Ahçioğlu, Kaselakis'i arayarak tebrik etti.

Daha önce milletvekilliği veya bakanlık görevinde bulunmayan Kaselakis, SYRIZA ile 2021'de tanıştı.

Kaselakis, SYRIZA'yı 2015'te iktidara taşıyan eski SYRIZA lideri Aleksis Çipras'ın davetiyle Mayıs ve Haziran 2023 genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu ancak parlamentoya girmeye hak kazanamadı.

Stefanos Kasselakis 1988'te Marusi'de doğdu. Ailevi kökleri Girit'ten gelmektedir.

Matematikteki üstün başarısı dolayısıyla 14 yaşında, Yunan Matematik Derneği'nin Arşimet matematik yarışmasında gümüş madalya kazandı. Lisans eğitimini Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında tamamladı.

ABD'de bulunduğu öğrencilik döneminde 2008 yılındaki Demokrat Parti başkanlık ön seçimlerinde Joe Biden için gönüllü oldu.

2009 yılında Goldman Sachs'ın "risk yönetimi departmanı"nın arka ofisinde çalıştı. Ayrıca Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi isimli düşünce kuruluşunda çalıştı ve daha sonra Swift Bulk adlı nakliye şirketini kurdu.