Zelenskiy: Bu savaş böyle bitmeyecek, dünya savaşını tetikleyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “İnanın bana birçok Batılı liderle görüştüm. Bu savaş böyle bitmeyecek. Bu, dünya savaşını tetikleyecek” dedi.

Zelenskiy: Bu savaş böyle bitmeyecek, dünya savaşını tetikleyecek

HABER MERKEZİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu sefer Amerikan ABC televizyonundan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e seslendi, diyalog çağrısı yaptı.

Ancak, "Rusya'nın ültimatomlarını kabul etmeye hazır değiliz" açıklamasıyla da tutum değiştirmeyeceklerini sinyalini verdi.

Zelenskiy, "Putin, yalan haber balonu içinde yaşamak yerine konuşmaya başlamalı, diyaloğu başlatmalı. Putin'e iletilen bilginin ne kadar gerçekçi olduğunu bilmiyoruz" dedi.

Batı'ya da seslenen Zelenskiy "İnanın bana birçok batılı liderle görüştüm. Bu savaş böyle bitmeyecek. Bu, dünya savaşını tetikleyecek. Şimdi durdurulmalı" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, bir önceki mesajında, "Kiev'de kalıyorum. Saklanmıyorum, kimseden korkmuyorum" demişti.

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının başından bu yana ilk kez başkanlık ofisindeki masasının başından halka seslenen Zelenskiy, şunları kaydetmişti:

"Pazartesi gününün zor bir gün olduğunu söylerdik. Ülkemizde bir savaş var ve artık bizim için her gün pazartesi. Her günün her gecenin böyle olmasına alıştık. Mücadelemizin, savunmamızın 12. günündeyiz."