Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’ten, yeni Türkiye açıklaması geldi. Miçotakis “Anlaşamadığımızı medeni bir şekilde ortaya koymada ve radikal söylemlere yol açmamada uzlaşalım” diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Selanik Fuarı'ndaki basın toplantısında Türk-Yunan uzlaşmazlıklarının çözümüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Son derece olumlu olduğunu düşünüyorum"

Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların Uluslararası Adalet Divanı'na taşınması için henüz erken olduğunu ifade etti. "Türkiye ile her düzeyde diyalog kanallarının yeniden açılmasının son derece olumlu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile liderler düzeyinde yapılan görüşmelerin yanı sıra bakanlar ve bakan yardımcıları arasındaki görüşmelerin de önemli olduğunu vurguladı. Güven artırıcı tedbirlerin ve pozitif gündemin ele alınmasının ikili ilişkiler için faydalı olduğunu belirtti.

Miçotakis, Türkiye'nin Batı'ya yaklaşmasının Yunanistan için faydalı olacağını savundu. Türkiye-Avrupa yakınlaşmasının Yunanistan ile ilişkilerin normalleşmesinin önünde bir adım olduğunu ifade etti.

Başbakan, geçmişten gelen sorunların anında çözülemeyeceğini belirtti. Ancak anlaşmazlık yaşandığında, hangi konuda uzlaşılamadığını medeni bir şekilde ifade etmenin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye ile devam eden sorunların çözümü için yapılacak müzakerelerde her iki tarafın da bazı taleplerinden ödün vermesi gerektiğini belirten Miçotakis, "Hiçbir müzakerede hiçbir taraf taleplerinin yüzde 100’ünü elde edemez." dedi.