18 Haziran/ Rakka Kuşatması'nın 13. gününde IŞİD bir çok noktadan çekildi

18 Haziran/ Rakka Kuşatması'nın 13. gününde IŞİD bir çok noktadan çekildi

2016 yılı Kasım ayından bu yana Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından tecrit altına alınan Rakka kentindeki kuşatmanın 13’üncü gününde IŞİD, birçok noktadan geri çekildi.

3 koldan devam etmekte olan Rakka Kuşatmasında Kürt güçler, doğu ve batı yönlerinden ilerlemelerini devam ettiriyor. Rakka kentinin doğu ve batı eksenindeki ilerlemeler neticesinde Kürt güçler dün geceden bu yana Bitani, Hıttin ve Qadissiya mahallelerini ele geçirdi.

13’üncü gününe giren Rakka Kuşatmasında kayıplar da artıyor. Bugüne dek Rakka Kuşatmasında IŞİD, 312 kayıp verirken Kürt güçlerin kaybı ise 12 olarak açıklandı. Bunların yanı sıra Kürt güçler toplamda 7 IŞİD mensubunu da teslim almayı başardı.

Bugüne dek onlarca bombalı araç ve motosikleti yok eden Kürt Güçler, IŞİD’e ait çok sayıda mühimmat ve silahın bulunduğu depoları da ele geçirmeyi başardı.

Kürt güçlerin 3 mahalleyi daha IŞİD’den temizlemesinin ardından çatışmaların kentin güneydoğusunda bulunan Eski Rakka bölgesinde yoğunlaştığı bildirildi. 18 Haziran / Rakka'da son durum-Kürt Güçler 3 mahalleyi daha ele geçirdi