20 günde Afrin’i alırız diyen, Ehli Diyar Tugayları geri çekildi

20 günde Afrin’i alırız diyen, Ehli Diyar Tugayları geri çekildi

KRD News - Afrin’e saldıran ancak 25 ölü ve 7 esir verdikten sonra geri çekilmek zorunda kalan cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından Ehli Diyar Tugayları tarafından yapılan açıklamada, kısa süre içinde daha güçlü bir saldırı düzenleneceği bildirildi.

Dün öğlen saatlerinde Afrin’in Şehba bölgesindeki alanlara Türkiye destekli cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından Ehli Diyar tarafından düzenlenen saldırıda YPG’liler, 25 ÖSO militanını öldürürken 7 ÖSO militanını da esir almıştı.

YPG’lilerin karşılık vermeleri üzerine geri çekilmek zorunda kalan Ehli Diyar Örgütü, yaptıkları açıklamada, "Halkımıza daha flaş saldırı sözü veriyoruz. Bu ülkeyi işgal ettikleri ve binlerce kişiyi yerlerinden ettiği için pişmanlık duyuracağız" denildi.

20 günde Afrin’i alırız demişlerdi

Afrin’e dün düzenledikleri sonuçsuz saldırıdan 1 hafta öncesinde Yeni Şafak Gazetesine demeç veren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarından Ehli Diyar Komutanı Sadık İbrahim, 2 bin kişilik özel birlik kurduklarını belirterek, “Harekat başlarsa 20 günde Afrin'i alırız” demişti.

Afrin’e yönelik operasyon yapmak için hazır olduklarını, 20 gün içinde 2 Bin kişilik özel eğitimli birlikleri ile Afrin’i alacaklarını iddia eden Ehli Diyar Komutanı Sadık İbrahim YPG savaşçıları için ise “Kiralık askerlerden oluşan korkaklar sürüsü” demişti. 20 günde Afrin’i alırız demişti, gün bitmeden geri çekildi