ABD’li askeri uzman: Peşmerge’ye destek devam etmeli

ABD’li askeri uzman Michael Pregent, terör örgütü DAİŞ’le mücadelede Uluslararası Koalisyon’un en tecrübeli ortağı olan Peşmerge’nin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

ABD’li askeri uzman: Peşmerge’ye destek devam etmeli

ABD’li askeri uzman Michael Pregent, terör örgütü DAİŞ’le mücadelede Uluslararası Koalisyon’un en tecrübeli ortağı olan Peşmerge’nin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

K24’ün haber bültenine konuk olan ABD’li askeri uzman Michael Pregent, DAİŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin yayınlanan videosuyla terör örgütünün halen canlı olduğunun mesajını verdiği belirtti.

DAİŞ’in Irak, Suriye ve bazı Afrika ülkelerinde varlığını koruduğunu kaydeden Pregent, örgütün eskisi kadar güçlü olmadığını ama aktif olduğunu ve DAİŞ’in bitirilmediğini, sadece kontrol ettiği toprakların geri alındığını ifade etti.

DAİŞ’in işgal ettiği toprakların geri alınmasının DAİŞ’le mücadele sürecinin bir parçası olduğunu vurgulayan Pregent, “DAİŞ’in fikirleri ve liderleri yaşıyor. Terör eylemlerini sürdürüyorlar. Belirli bölgelerde hücreleri var. DAİŞ’le mücadelenin 2’nci ve 3’üncü aşaması devam etmeli” dedi.

DAİŞ’in eylemlerini El-Kaide gibi sürdürdüğünü söyleyen Pregent, “DaİŞ, öldürme ve kaçırma gibi farklı tarzlarda eylemler düzenliyor. Ninova’da terör eylemleri gerçekleştirmek istiyorlar. Irak güçlerini ve Haşdi Şabi’yi hedef almak istiyorlar. Bağdadi, dünyaya canlı olduğunun mesajını verdi ve Sri Lanka saldırısı üzerinden tehdit etti” ifadelerini kullandı.

İran’ın Irak’taki etkisinin arttığını kaydeden Pregent, “Sünniler Irak’ta zayıfladı. Peşmerge engellenmemeli, özellikle de Şengal’de. Peşmerge, Irak’ta DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’un en güçlü müttefiki ve Peşmerge’ye destek devam etmeli” diye konuştu.