‘Ali Memluk ve Hakan Fidan Moskova’da bir araya geldi’

Suriye-Türkiye İstihbaratının iki başkanı Ali Memluk ve Hakan Fidan’ın, Rusya'nın arabuluculuğunda bir araya gelerek, Türkiye’nin Rojava’ya düzenlemek istediği olası operasyonu ile diğer birkaç başlığı ele aldıkları bildirildi.

‘Ali Memluk ve Hakan Fidan Moskova’da bir araya geldi’

Fransız Intellegens Online’da yer alan iddiaya göre, Hakan Fidan ile Ali Memluk arasındaki görüşme 7 Eylül Çarşamba günü Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleşti.

Görüşmeye Rusya'nın arabuluculuk yaptığı bildirildi.

Intellegens Online, her iki tarafın da toplantıdan istediklerini elde edemeden ayrıldığını, ancak tarafların görüş ve koşullarını karşılıklı olarak sunduğunu kaydetti.

Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana Şam ile Ankara arasındaki diplomatik ilişkiler kesilse de iki ülkenin istihbarat yetkilileri birkaç kez gizlice bir araya geldi.

Son zamanlarda, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri normalleştirme çabaları gündeme geldi,. Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dahil olmak üzere üst düzey Türkiye yetkilileri, Suriye hükümetiyle diyaloğun başlatılması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca iddiaya göre yakın gelecekte Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek.

İran medyası daha önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hem Erdoğan'ı hem de Beşar Esad'ı 15-16 Eylül'de Şangay'da gerçekleştirilecek zirveye davet ettiğini ve iki lideri orada buluşturacağını  bildirmişti.