Başkan Barzani'den peşmergeye söz

Başkan Mesud Barzani, peşmergenin partilerin mülkü olmadığını ve Kürdistan'ın peşmergesi olduğunu söyledi.

Başkan Barzani'den peşmergeye söz

Başkanlık sitesinde yer alan yazılı açıklamada, Başkan Mesud Barzani'nin bugün Eylül Peşmergeleri ve Emektar Peşmergeler Derneği'nden ortak bir heyeti Erbil'in Pirmam (Selahaddin) ilçesinde kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, Başkan Mesud Barzani'nin emektar peşmergelere hitaben, "Peşmergeler arasında hiçbir fark yoktur. Peşmerge partilerin değil, Kürdistan'ın peşmergesidir” dedi.

Toplantının içeriğine ilişkin Rûdaw'a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık üyesi Raber Seyit Birhaim şunları söyledi:

"Toplantıda Sayın Mesud Barzani'ye emektar peşmergelerin hakları ve maaşına yönelik öneri ve eleştirilerimizi sunduk. Kendisi de Kürdistan Bölgesi Hükümeti'yle biraraya gelerek Emektar Peşmergelerin haklarının karşılanmasına ilişkin toplantı yapacağını ifade etti.”

Raber Seyit Birhaim, "Emekli peşmergeler 2 ayda bir maaş alıyor. Bizler de bu ayın maaşının verilmesi talebinde bulunduk. Bununla beraber toprak dağıtımında yaralanamayan peşmergelere de hak verilmesini istedik” dedi.