Başkan Mesud Barzani, Koalisyon Güçleri Komutanı ile görüştü

Başkan Mesud Barzani, Koalisyon Güçleri Komutanı ile görüştü

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, ABD öncülüğündeki IŞİD  karşıtı koalisyon güçleri Komutanı Korgeneral Stephen Townsend ve beraberindeki heyeti, Başkanlık konutundaki ofisinde kabul etti.

Başkan Barzani ile Korgeneral Townsend arasındaki görüşmede, Musul operasyonundaki son gelişmeler ve operasyondan sonra kentin akıbetinin nasıl belirleneceği hususları masaya yatırıldı.

Townsend, Musul operasyonunda Kürdistan Peşmerge güçleri ile Irak ordusu arasında yürütülen uzlaşma sayesinde elde edile başarının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Görüşmede, ABD, Kürdistan ve Irak arasında imzalanan askeri mutabakatın ihlal edilmesinin, IŞİD’ten kurtarılmış bölgelerde sağlanan istikrar ve güvenliği tehdit ettiği vurgulandı. Özellikle de İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerinin Şengal sınırlarındaki askeri hareketliliğinin, bölge güvenliğine tehdit oluşturduğunun altı çizildi.

Townsen, Koalisyon güçlerinin söz konusu bu hareketliliğini yakından takip ettiğini belirterek Başkan Barzani’ye alınacak tedbirler hakkında bilgilendirmede bulundu.