DSG, bayramda saldırı planlayan IŞİD terör hücresini çökertti

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) dün, Deyrezor'da yaklaşık 40 kişilik bir IŞİD hücresinin düzenlenen operasyonla çökertildiğini duyurdu.

DSG, bayramda saldırı planlayan IŞİD terör hücresini çökertti

DSG Basın İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Deyrezora bağlı Şihêl beldesinde, Ramazan Bayramında “terör saldırısı” planlayan bir IŞİD hücresine operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 39 IŞİD mensubu yakalanırken bu kişilerle birlikte çok sayıda silah, mühimmat ve belge ele geçirildi.

DSG, Salı günü de Deyrezor'da 14 IŞİD üyesini tutukladığını duyurmuştu.

DSG'ye bağlı medya kuruluşları da Kürt güçlerinin Pazar günü Haseke'de, adı açıklanmayan silahlı bir grubun liderinin tutukladığını haberini geçmişti. Tutuklamalar, sivilleri, aşiret liderlerini ve DSG üyelerini hedef alan bir dizi suikastın ardından geldi.

DSG, bayramda saldırı planlayan IŞİD hücresini çökertti

Saldırılar gerçekleşmişti

Geçen Salı ve Pazartesi günleri düzenlenen saldırılarda 3 DSG üyesi hayatını kaybetmişti. Her iki saldırı da kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilmişti.

IŞİD, Irak ve Suriye'de bölgesel olarak yenilgiye uğratıldı, ancak militanlar sınırın her iki tarafında bombalama, vur-kaç saldırıları ve insan kaçırma eylemleri düzenlemeye devam ediyor. DSG ve Suriye güçleri, Deyrezor vilayetinin farklı bölgelerini kontrol altında tutuyor.

DSG, ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Suriye-Irak sınırında bulunan Deyrezor’un kuzeydoğusundaki Al-Ajîj Vadisi’nde IŞİD'e karşı geçen Çarşamba günü dört günlük bir askeri operasyon gerçekleştirmişti.

IŞİD’in haftalık yayın organı al-Naba'da yer alan iddiaya göre örgüt, 29 Nisan- 5 Mayıs tarihleri arasında Suriye'de 12 saldırı düzenledi, bu saldırılarda 17 kişiyi öldü ya da yaralandı.

(Rudaw)