HDP, YNK'nin Ankara temsilcisinin sınır dışı edilmesini kınadı

HDP, YNK'nin Ankara temsilcisinin sınır dışı edilmesini kınadı

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Ankara Temsilcisi Behroz Gelali'nin sınır dışı edilmesine dair kınama mesajı yayımladı.

Açıklama şöyle: "Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Ankara Temsilcisi Behroz Gelalî Türkiye’den sınır dışı edildi. 17 senedir Türkiye’de temsilcilik görevini ifa eden Behroz Gelalî’nin hukuk dışı, keyfi ve diplomatik teamüllerden uzak bir şekilde sınır dışı edilmesi, Türkiye’deki siyasi iktidarın Kürt halkına ve onun temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünün yeni bir örneğidir. 

AKP-MHP koalisyonunun Türkiye toplumunu çektiği hukuksuzluk, adaletsizlik ve şiddet sarmalı giderek büyüyor. OHAL rejimine ve onun hukuk dışı uygulamalarına karşı mücadele etmenin zarureti ortadadır. AKP-MHP blokunun Kürt halkı ve onun temsilcilerini, siyasal iradesini tanımama üzerine kurduğu ittifak, Türkiye halklarının ortak mücadelesiyle boşa çıkarılacaktır. 

HDP olarak, Behroz Gelalî’nin hukuk dışı ve keyfi bir şekilde sınır dışı edilmesini en sert şekilde kınıyoruz. Kürt halkına ve onun temsilcilerine yönelik bu düşmanca tutumdan bir an önce vazgeçilmeli, Behroz Gelalî ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden özür dilenmeli, diyalog ve diplomatik teamüller esas alınmalıdır."