HDP’den operasyon tepkisi: Tasfiye hareketidir bu!

Diyarbakır merkezli olmak üzere 8 ilde dün 151 Kürt siyasetçi ve gazeteciye yönelik gerçekleşen operasyonlara tepki gösteren HDP, operasyonlarla demokratik siyasetin tasfiye edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

HDP’den operasyon tepkisi: Tasfiye hareketidir bu!

 Diyarbakır merkezli olmak üzere 8 ilde dün 151 Kürt siyasetçi ve gazeteciye yönelik gerçekleşen operasyonlara tepki gösteren HDP,  operasyonlarla demokratik siyasetin tasfiye edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Diyarbakır’da dün operasyonlara karşı AZC Plaza’nın önünde basın açıklaması yapmak isteyen HDP’ye polis izin vermemişti. Bugün HDP Diyarbakır İl Teşkilatı önünde toplanan HDP’li vekiller operasyonlara tepki gösterdi. HDP Milletvekili Saliha Aydeniz "150'ye yakın arkadaşımız gözaltında. Hükümet, demokratik siyaseti tasfiye etmek istiyor" dedi. HDP Diyarbakır İl Binası önünde yapılan basın açıklamasında ise gözaltındakilerin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

DHA’nın haberine göre; HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda 103 canın demokrasi ve barışa sahip çıktığı için vahşice katledildiğini belirterek, “Bu ülkenin her bir yurttaşı barış ve eşitlik içinde özgürce yaşamayı hak ediyor. Barışı da özgürlüğü de örgütlü mücadelemizi büyüterek, birlikte kazanacağız” dedi. Aydeniz konuşmasında hükümeti demokratik siyaseti tasfiye etmekle de suçladı.

Öte yandan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında çeşitli illerden gözaltına alınan ve aralarında gazetecilerin de olduğu yaklaşık 150 kişinin Diyarbakır’daki ifade işlemleri sürüyor.