HDP’li vekilden sarsıcı iddia:Diyarbakır TEM Müdürü ‘terörden’ yargılanıyor

HDP’li vekilden sarsıcı iddia:Diyarbakır TEM Müdürü ‘terörden’ yargılanıyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin HDP’li Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in çocuklarının önünde kafasına silah dayayarak gözaltına alan Terörle Mücadele Şubesi polislerinin müdürünün “Gülen Cemaati” kapsamında “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Meclis görüşmeleri sırasında söz alarak konuşma yapan HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, Sur Belediyesi Eşbaşkanları Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir’in gözaltına alınması ve yerlerine kayyum atanmasına ilişkin konuşma yaptı. Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, ev baskınında Eşbaşkan Buluttekin’in kafasına silah dayayan polislerin müdürünün “Gülen Cemaati” kapsamında “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı iddiasında bulunan HDP’li Özsoy, şunları söyledi:

Çirkinliğin Sınırı Kalmamış

 “Kendisi, eşi ve 10 yaşındaki çocuğu yere yatırılarak, kafasına silah doğrultularak gözaltına alınmış bir kadın belediye başkanımız. Doğrusu, sadece dikkatinize sunmak istiyorum bu meseleyi. Öyle ‘Aman yapmayın, etmeyin’ diyecek bir noktada, öyle merhamet gerektirecek bir noktada değiliz. Bu çirkinliğin artık sınırı kalmamış.

Diyarbakır TEM Müdürünün Terör Örgütü Üyeliğinden Yargılanıp Yargılanmadığını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Açıklamalıdır

Süleyman Soylu sıkılmadan, utanmadan ‘Efendim, haklarında terör örgütü soruşturması var’ deyip, belediye başkanlarımızı bir bir görevden alırken, hakkında soruşturma değil, ‘terör davası’ olan kişi şu an Diyarbakır Terörle Mücadele amiridir. Bu konu da eğer yanlış bilgimiz varsa biz hükümet kanadından rica ediyoruz, lütfen Süleyman Soylu’ya ya da Adalet Bakanı Abdülhamit beye sorsunlar. Diyarbakır’daki TEM amirinin terör davasından bir davası, derdest (sonuçlanmamış-devam eden) olan davası, Cumhurbaşkanı’nın da tarafı olduğu bir davası hala var mı yok mu? Bunu bir öğrenmek istiyoruz

Filistin Olunca Yaygara Koparanlar, Kürtlere Yapılan Zulüm Olunca Seslerini Çıkarmıyorlar

Size bu zulmü yapmayın demiyoruz, zulmünüz artsın ki siyaseten sonunuz çok daha çabuk gelsin. 10 yaşındaki bir çocuğun kafasına silah dayamak nedir ya? Filistin’de olduğu zaman televizyon kanallarında çarşaf çarşaf ‘Bakın İsrail zulmü, bakın Filistinli çocuklara ne yapıyorlar?’ deniliyor. Dönün gözünüzün önündeki Sur’a bakın. Sur öyle bir yer ki, beş yıldır orada çatışmalar bitmiş, beş yıldır hala Sur’un mahallelerine girilmiyor, sokağa çıkma yasağı var. Hükümete sorduğumuz zaman kafalarını önlerine eğiyorlar. Bu zulmün hesabı er geç sorulacak. O insanlar, HDP’nin belediye başkanları, öyle itip kakabileceğiniz belediye başkanları değil. Yüzde 65 üzerinde oyla seçilmiş ve Sur’da uygulanan bütün vahşete rağmen seçilmiş bir insan.”