HPG: KDP'nin operasyonuna katıldığı yönünde bir tespitimiz yoktur

HPG'den TSK'nin Gare’de başlattığı operasyona ilişkin yapılan açıklamada, “KDP güçlerinin bizzat Garê operasyonuna katıldığı yönünde herhangi bir tespitimiz yoktur. Bu yönlü bilgiler doğru değildir” denildi.

HPG: KDP'nin operasyonuna katıldığı yönünde bir tespitimiz yoktur

PKK’nin askeri kanadı HPG,  Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Gare Dağı bölgesinde başlattığı operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG Basın İrtibat Merkezi adına yapılan açıklamada, 10 Şubat günü saat 03:00’da  Gare'de birçok bölgenin havadan yoğun bir şekilde bombaladığı, bu esnada Siyanê mıntıkasına asker indirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"10 Şubat günü saat 05:00’da Siyanê alanına indirilen işgalciler ile güçlerimiz arasında ilk temas yaşanmıştır. Güçlerimizin işgalcileri etkili bir şekilde vurması ile birçok işgalci cezalandırılmış, bir kısmı da yaralanmıştır. Darbe yiyen işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır. Çatışma alanı ve bölgedeki bir kamp savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Bombardımandan sonra bir araya toplanan işgalcilere karşı güçlerimiz bir kez daha saldırı eylemi gerçekleştirmiş, burada onlarca işgalci cezalandırılmıştır. Ağır bir darbe alan işgalciler çatışma yerinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır."

Siyanê'de çatışmaların 10 Şubat’tan bu yana devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, "Düşman güçleri Ergenê ve Siyanê hattına yerleşerek arazide yayılmaya çalışmıştır. Garê alanındaki birçok yere daha indirme yapmak istemiş, ancak bu girişimleri güçlerimiz tarafından müdahale edilerek engellenmiştir" denildi.

"KDP ile ilgili haberler doğru değil"

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’nın Gare operasyonuna ilişkin yapmış olduğu açıklamaların gerçek olmadığına vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hakikatleri çarpıtarak kamuoyunu aldatma çabasından ibarettir. Bilakis Türk ordusu yaşanan çatışmalarda 30’un üzerinde kayıp vermiştir. Gerilla güçlerimizin kayıpları belirtildiği kadar olmayıp, ileride isimleri birlikte kamuoyuna açıklanacaktır.

KDP güçlerinin bizzat Garê operasyonuna katıldığı yönünde herhangi bir tespitimiz yoktur. Bu yönlü bilgiler doğru değildir. Ancak Garê saldırısına katılan işgalci Türk ordu güçleri ve helikopterleri Şırnak’tan Başika üssüne, oradan da Akrê ilçesine bağlı Bakırman nahiyesi üzerinden Garê’ye gelmişlerdir. KDP’nin bu durum karşısında herhangi bir tepkisi de görülmemiştir."

"İbrahim Parım sıradan biri"

HPG açıklamasında Türkiye medyasında örgütün Şengal lojistik sorumlusunun özel operasyonla yakalandığını dair haberlere ilişkin ise, "Sahte zaferler üreterek kamuoyunu aldatmaya alışkın olan Türk özel savaş hükümeti Garê saldırısından beklediği sonucu alamayıp, daha ilk günde hezimete uğradığında başka bir yalana başvurmuştur. İbrahim Parım adlı kişinin fotoğraflarını basına servis ederek PKK’nin lojistik sorumlusunun özel bir MİT operasyonu ile yakalandığını belirtmiştir. Fakat İbrahim Parım adlı kişi

Uzun bir süre önce partimizden uzaklaştırılmış ve sonrasında düşmana teslim olmuş sıradan birisidir" açıklamasını yaptı.

TSK, 10 Şubat 2021’de Pençe Kartal-2 adında Gare’ye bir operasyon başlattı. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) çatışmalarda 3 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını duyurdu. MSB, çatışmalarda 33 PKKlinin de öldüğünü kaydetti. /Rudaw