İran medyasında gündem Kürdistan

Türkiye'de dalgalanan Kürdistan bayrağı, İran medyasının manşetlerinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde Atatürk Havalimanı'nda Kürdistan bayrağının göndere çekilmesi İran medyasında geniş yankı buldu.

İran medyasında gündem Kürdistan

Dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani için Atatürk Havalimanı'nda hazırlanan protokolde Türkiye ve Irak bayrağının yanı sıra ilk kez Kürdistan bayrağı da göndere çekilmişti.

İran medyası, Kürdistan bayrağnın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dalgalanmasını manşetlerine taşıdı: ''Türkiye, Kürdistan Bayrağı ile Barzani'yi karşıladı'' şeklinde manşetler atıldı.

İran Devrim Muhafızları'na yakınlığıyla bilinen Farsnews, Barzani'nin, Kürdistan bayrağı ile karşılanmasına değinerek "Irak Kürtlerinin bazı medya kuruluşları, Barzani'nin Kürdistan bayrağıyla karşılanmasını çok büyük birşeymiş gibi yansıttı!'' şeklinde ifadeler kullandı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı İSNA, Barzani'nin Türkiye ziyaretini ''Barzani'nin Türkiye'ye özel ziyaretine Erdoğan'dan özel karşılama'' manşetiyle verdi.

İSNA, Barzani'nin Türkiye'yi bu dönemde ziyaret etmesi ve Kürdistan bayrağıyla karşılanmasını, her iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir dönemeçte olduğunun göstergesi olduğu şeklinde yorumlandı.

İSNA ve Farsnews'in haberleri tüm İran medyası tarafından yayınlandığı görüldü.