KDP: Dışişleri Bakanlığı için adayımız Fuad Hüseyin

KDP: Dışişleri Bakanlığı için adayımız Fuad Hüseyin

Başkan Barzani’nin Ofisinde Irak işlerinden sorumlu yetkili Dr. Arafat Kerem, Irak Dışişleri Bakanlığı için tek adaylarının Fuad Hüseyin olduğunu söyledi.

Rûdaw’a konuşan Dr. Arafat Kerem, “Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye de iletilmiştir. Kürdistan Demokrat Partisi’nin Dışişleri Bakanlığı için tek adayı Fuad Hüseyin’dir. Parlamentoda kabul edilmezse bile KDP’nin bu görev için güçlü adayları vardır” dedi.

Başkan Mesud Barzani ile Mustafa Kazımi arasında sürekli telefon bağlantısı olduğunu belirten Kerem, “Sürekli bir bağlantı var. Ancak Kazımi’nin Kürdistan Bölgesi’ne ziyareti meselesi şu an ikinci plandadır. Daha çok şu an yeni kabine ile meşguldürler. Bayramdan sonra kabine tamamlanır diye düşünüyorum” diye konuştu.

KYB’nin adayı Halid Şwani

Öte yandan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanlık Divanı üyesi Herêm Kemal Ağa, Irak Adalet Bakanlığı için adaylarının Halid Şwani olduğunu söyledi.

Kemal Ağa, “Kerkük İl Teşkilatımız teknokrat isimlerden Emced Muhammed, Erkan Kadir Weli Kerim ve Şerko Omer Mumahhed Ali’yi önerdi. Ancak eğer siyasi aday kabul edilecekse bizim adayımız Halid Şwani’dir” dedi.

Irak Parlamentosu 7 Mayıs günü Mustafa Kazimi başkanlığındaki Irak hükümetine güvenoyu verdi. 22 kişilik kabinede 15 bakan güvenoyu alırken 5 bakan için ise aksi yönde oy kullanıldı. Dışişleri ve Petrol Bakanlığı için ise oylama yapılmadı.